Histomer - Več za vašo kožo

Akne - Domači tretma proti aknam

Izdelki proti aknam

Komplet 2 izdelkov proti aknam.
Čistilna pena za obraz za aknasto kožo ter krema za obraz za aknasto kožo.

problem-akne-mozolji

SO AKNE ZA VAS PROBLEM?

Poleg estetskega vpliva ta bolezen pogosto povzroča psihične in čustvene težave, ki jih ne gre spregledati. Po nedavni ameriški raziskavi so glavne psihološke posledice aken: sramežljivost in pomanjkanje samozavesti (71 %), težave v romantičnih odnosih (43 %), težave pri sklepanju novih prijateljev (24 %), težave v šoli ( 21 %) in tudi težave pri iskanju zaposlitve (7 %).

Akne so ena najpogostejših kožnih bolezni: prizadenejo skoraj devet od desetih najstnikov, pa tudi več odraslih in v nekaterih primerih celo majhne otroke. Gre za motnjo, ki prizadene lojne mešičke, torej lasne mešičke z velikimi žlezami lojnicami, na primer na obrazu in zgornjem delu trupa (kjer se pojavijo akne).

KAJ AKNE V RESNICI SO?

Pojavlja se pri nevnetnih lezijah – kot so zaprti (bele pike) in odprti (ogrci) komedoni – in vnetnih lezijah, kot so papule in pustule. V hujših primerih se lahko pojavijo tudi ciste in vozlički. Akne imajo lahko genetski, hormonski, bakterijski ali psihološki izvor. Družinska predispozicija močno vpliva na pojav mozoljev, vendar ima pri njegovem pojavu vodilno vlogo tudi hormonska sprememba (menstrualni ciklus, nosečnost, mladostništvo).
Stres in psihične motnje so lahko vzrok, zlasti v mladostniškem obdobju.

V nasprotju s tem, kar bi si kdo mislil, bolniki z aknami, razen nekaj izjem, nimajo zaznavnih hormonskih sprememb v krvi. Lojni folikli so najbolj občutljivi na hormone, ki so običajno prisotni v telesu. Delovanje hormonov ima individualno variabilnost in nekateri subjekti bi bili bolj občutljivi kot drugi. Res pa je, da lahko stres poslabša akne, saj se v telesu aktivira proizvodnja določenih hormonov, ki prebudijo receptorje na površini žlez lojnic in slednje proizvajajo več sebuma. To poveča možnosti za prekomerno rast bakterij in vnetje folikla.

NA KAJ MORAMO BITI POZORNI? NEKAJ NASVETOV ZA BOJ Z AKNAMI

Temeljito čiščenje kože z blagimi in ne preveč agresivnimi čistili je koristno, vendar samo po sebi ne zdravi aken. Prav tako se je treba izogibati pretiranemu čiščenju kože, da ne bi odstranili naravne lipidne plasti in jo zato naredili izsušeno in občutljivo. Nekatere snovi bi lahko poslabšale stanje.

Pozorni bodite tudi na kozmetiko: preveč ličil lahko poslabša situacijo. Zamašitev por s podlago ali pudrom omejuje tudi celično dihanje. V lekarnah in celo v supermarketih je veliko krem ​​in losjonov proti aknam. Vendar pa mnogi izdelki dejansko niso bili strogo znanstveno testirani, njihov terapevtski učinek pa je majhen ali ga sploh ni. Pri komedonskih aknah je lahko koristen piling, ki z odpiranjem por odstrani odmrle celice, vendar le, če ni preveč agresiven in hrapav na koži.

Nevnetne akne so pogosto povezane s kajenjem cigaret, ki onemogoča pravilno izločanje odpadnih snovi v koži in slednje zamašijo pore. Smog je tudi slab za kožo: zlasti žveplov oksid in ogljikov monoksid zmanjšata oskrbo s kisikom in zadušita povrhnjico.

Še en sovražnik kože: stres. Obdobja hude utrujenosti povzročijo, da telo aktivira proizvodnjo nekaterih hormonov, ki prebudijo nekatere receptorje, prisotne na površini žlez lojnic, ki ob stimulaciji proizvajajo več sebuma. To poveča možnosti za prekomerno rast bakterij in vnetje folikla. Bistvenega pomena je zdravo življenje: v odrasli dobi so akne pogosto pokazatelj nepravilnega življenjskega sloga in preveč vsakodnevnih obveznosti. Športno dejavnost so spodbujali z odličnimi barvami: spravljanje telesa v gibanje pomaga uravnavati proizvodnjo hormonov.

Izogibajte se uživanju veliko sladkorjev in živil z visokim glikemičnim indeksom. Živilo, ki mu je treba posvetiti posebno pozornost, je posneto ali pol posneto mleko, saj je bilo v več študijah povezano z zmernimi do hudimi aknami. Pravzaprav mleko vsebuje beljakovine s podobnimi lastnostmi kot androgeni (hormoni, ki lajšajo akne) in somatomedin, ki inducira proizvodnjo sebuma: ko se maščobe odstranijo iz izdelka, se relativni delež prisotnih beljakovin poveča z enako količino količino, zaradi česar je razmaščeno mleko bolj “nevarno”.

Mozolji po britju so zelo pogosti in območje, ki ga prizadene je ponavadi brada. Izogibati se je treba britju okuženih ali vnetih območij; po potrebi pa je dobro kožo temeljito očistiti z izdelki, primernimi za akne.

MI IMAMO REŠITEV ZA PROBLEMATIKO AKEN


HISTOMER DOMAČA NEGA (proti aknam)

Da bi bili bližje našim strankam, smo se odločili, da Vam omogočimo nekatere izdelke za dom na voljo prek našega e-trgovine, ne da bi morali iti v kozmetični center. Komplet 2 izdelkov proti aknam. Čistilna pena za obraz za aknasto kožo ter krema za obraz za aknasto kožo.

Blage do zmerne akne se izboljšajo ali izginejo v 4-6 tednih z uporabo Histomer krem, gelov in čistil.
Za nasvete in pomoč, nas lahko tudi kontaktirate: KLIKNI TUKAJ ZA POMOČ


Pri naročilu 2x – promocisjki paket Green Age complete Acne Kit Vam izdelke odpošljemo brez poštnine.
close

5€

izkoristi ugodnejši nakup 🎁

Prijavi se in prejmi bon za 5€ ter vse ugodnosti in ponudbe katere ponuja naša trgovina!

Pravilnik o zasebnosti *